Kreditkort med individuell ränta

Olika kreditkort erbjuder olika räntor. Vissa har fasta räntor, vilket ger dig en fast räntesats som varken rör sig ned eller upp och är oberoende på hur din ekonomiska situation ser ut. En individuell ränta är annorlunda och kan absolut vara den form som erbjuder lägst ränta. Denna typ av ränta tar din privatekonomi i beaktande.

Din inkomst och nuvarande lån är några av de faktorer som spelar roll och som tillsammans ger dig en individuell ränta. Om du har en bra privatekonomi är du också en mindre risk för kortgivaren, vilket i sin tur innebär att du kan bli erbjuden en lägre ränta för olika kreditkort. Detta är på grund av att kortgivaren inte är orolig över att skulden kommer att återbetalas. Har du däremot en mindre stabil inkomst är saker och ting annorlunda. Då kommer räntan att bli högre så att skulden återbetalas fortare.

Har du betalningsanmärkningar räknas du som en stor risk för banker, låneinstitut och andra kortgivare. Det betyder att du också kommer ha det riktigt svårt att finna någon som vill bevilja din ansökan om ett kreditkort. Det finns kreditkort även för dig med anmärkningar, men räkna med striktare regler och högre ränta.